Al jaren ben ik (Wies Peeters) dol op de ukelele en geef ik beginners en gevorderden les. Sinds het begin van de lockdown zijn mijn lespraktijk en shop gaan groeien, en nu is het de Uke Salon.

Het begon in 2018 als een kleine lespraktijk, maar vanwege de beperkte mogelijkheden voor live les en workshops, bied ik nu alles ook online aan. Inmiddels is de Uke Salon een plek waar je op alle manieren met het leren spelen van de ukelele bezig kunt zijn.

Als muzikant (Delouise/ Kat Skills/ theatervoorstelling Fleetwood Mac; The Incredible Story) ligt mijn passie bij het schrijven, leren spelen en zingen van liedjes. Check bijvoorbeeld hier het album dat ik helemaal met de ukelele heb gemaakt.

Jezelf kunnen begeleiden is supertof en dat wil ik graag zoveel mogelijk mensen leren. Het spelen van de ukelele is voor iedereen haalbaar en er is online veel aanbod van allerlei niveaus. Maar wat ik leerde van mijn leerlingen is dat je daar makkelijk tussen kunt verdwalen, dus begon ik de Uke Salon.

De tijd van de Franse Salons -een plek waar mensen bij elkaar kwamen om kunst en muziek te maken- is voorbij, maar in tijden van lockdown hebben we de Uke Salon.